ALHPA Sport Team s-a înființat în anul 2017 din dorința de a relua un proiect mai vechi adresat copiilor care vor să-și construiască un viitor în domeniul sportului. Clubul AST Sibiu își propune să ofere sesiuni de inițiere, formare și pregătire în jocurile de baschet, volei, fotbal sau schi și se adresează copiilor cu vârste începând de la 5 ani.

Viziune

Ne propunem să devenim unul dintre cele mai competitive cluburi sportive din sportul românesc. Ţintim excelența, atât pe terenul de sport cât şi în afara lui. Ne dorim să oferim cât mai multor sportivi tineri oportunitatea și șansa de a-și dezvolta abilitățile, de a învăța lecții de viață și de a se bucura de sport. 

 Pentru atingerea acestor deziderate construim o comunitate sportivă puternică în jurul clubului nostru şi a valorilor sale.

Misiune

Misiunea clubului este de a promova sportul, a  educa, a  dezvolta,  oferindu-le tinerilor jucători posibilitatea de a învăța abilitățile fundamentale ale baschetului sau ale altui sport de echipă, insuflând în acelaşi timp  lecții de viață și valori precum caracterul, colaborarea, disciplina, respectul și sportivitatea. Implicarea activă în educatia tinerilor este una dintre prioritatile noastre şi credem că sportivitatea, dezvoltarea angajamentului, munca în echipă, sunt calităţi sociale prin care putem construi leaderii de maine.

Vom furniza programe cuprinzătoare care să ofere cea mai bună experiență, care să sprijine învățarea continua a participanților, sănătatea fizică şi mentală deopotrivă. Programele noastre se vor desfășura într-un mediu pozitiv care promovează încrederea în sine, stima de sine și stilul de viață sănătos, permițând tinerilor de toate vârstele să participe, să se bucure și să exceleze la toate nivelurile.

 Lupii Alpha și valorile clubului nostru

Suntem mai mult decât un club sportiv. Înainte de a pune preț pe performanță, punem preț pe caracterul copilului, dorindu-ne să găsim un echilibru între un psihic și un fizic sănătos prin sport. Baschetul, respectiv voleiul, ca sporturi de echipă sunt dinamice, spectaculoase, ramuri sportive care dincolo de calitățile fizice pe care le oferă sportivilor, contribuie și la dezvoltarea psihică și intelectuală a acestora.

 Cum vom lucra la Alpha?

Vom învăța să ne ajutăm unii pe alții, să ne respectăm, să lucrăm în echipă și ne bucurăm de fiecare moment petrecut pe teren. Vom învăța că trebuie să muncim din greu pentru a triumfa și că va trebui să facem totul cu pasiune și bucurie.

Alpha crește frumos de la o zi la alta datorită pasiunii comune pentru sport a tuturor celor care fac parte din acesată familie: copii, părinți, antrenori, sponsori și parteneri.

 Împreună suntem „haita” Alpha !

 Alpha Basketball

Principala divizie a clubului Alpha Sport Team este cea de baschet – Alpha Basketball Sibiu – în cadrul căreia ne ocupăm de echipe de baby şi minibaschet până la categoria U 13, atât masculin, cât și feminin, fiind conduși de pasiunea pentru baschet și de dorința de a iniția mica generație în jocul cu mingea la coș.

Alpha Basketball –  o prezență puternică în baschetul juvenile

 Deși are o istorie recentă, Alpha Basketball Sibiu și-a trecut în cont numeroase rezultate notabile. În doar doi ani de la înființare, Alpha a obținut locuri fruntașe la multe dintre competițiile la care a participat, reușind astfel să se poziționeze printre cele mai competitive cluburi de baschet de copii din țară.

 • Vicecampioni la Costineşti la Campionatul Naţional U 12

Echipa generaţiei 2007, Alpha Basketball 1 a reuşit anul acesta să se claseze pe locul 2, după o finală intens disputată cu echipa clubului bucureştean Dan Dacian, fiind cea mai bună performanţă a baschetului sibian din cel puţin ultima decadă.

 • Calificarea la Turneul Final din cadrul Campionatului Naţional U 13

Acelaşi lot de sportivi, Alpha Basketball 1, s-a calificat în primul an de participare în Turneul Final, fiind cea mai tânăra echipă, respectiv singura echipă a generaţiei 2007 care a reuşit performanţa clasării printre cele 8 finaliste, toate având în componenţă preponderent copii generaţia 2006. Echipa noastră a încheiat Turneul Final pe locul 7 lasând o impresie frumoasă şi fiind considerată una dintre favoritele sezonului ce urmează să debuteze.

 • Clasarea în Top 4 la Festival de Babybaschet şi Minibaschet de la Costineşti 2019

Echipele de performanţă ale clubului reprezentând generaţia 2009, respectiv 2008, au reuşit să se claseze pe primele locuri  în grupele de avansaţi. În condiţiile în care în ultimii ani s-a renunţat la jucarea finalelor pentru reducerea presiunii, putem considera că echipele clubului au atins cel mai înalt nivel baschetbalistic la această competiţie.

Alte performanţe notabile:

 • Medalia de bronz la Cupa Transilvaniei 2019 la categoria U 12
 • Locul 2 în grupă la Festivalul de Minibaschet de la Mangalia 2018
 • Locul IV la Campionatul Național de Babybaschet 2017
 • Locul 1 la Internaţional Karpathian Cup, Timişoara 2018
 • Locul 1 la Cupa Hard Work Sibiu 2018
 • Locul 3 la Alpha Basketball Tour Sibiu
 • Evoluții foarte bune la Campionatul Ardealului ediţia 2018, Locul 1 la Minibaschet, respectiv Locul 2 la Babybaschet după finalizarea tuturor etapelor turneului
 • Locul 4 la Cupa Transilvaniei 2018 la categoria Babybaschet
 • Locul 3 la Turneul Internaţional Pitkye desfăsurat în Nagykoros, Ungaria 2017

Rezultate individuale

 • Alexandru Suciu și Luca Radu, pe podiumul concursului „Coșul de aur” în anul 2017
 • Alexandru Ghişe şi Kevin Popa Calotă, câştigători ai ediţiei din anul acesta a concursului „Coșul de aur”
 • Matei Florea, desemnat MVP la turneul internaţional desfăsurat în Nagykoros, Ungaria

  Alpha Volleyball

Începând cu anul 2018 am demarat proiectul Alpha Volleyball, care a avut ca scop lărgirea sferei de acţiune a clubului prin  infiintarea sectiei de volei , unde copiii invata si dezvolta abilitățile  fundamentale de joc , respectiv  încurajarea voleiului de performanţă prin înscrierea în Campionatul Naţional de Minivolei .

Unde ne găsiți : 

Sediul : Sibiu , Strada Calea Dumbravii , nr.96.

Tel: 0799.888.887

Site: www.alphasportteam.ro

Facebook: Alphabasketballsibiu 

Preşedinte – prof.Hulpus Alexandru