Nu există comentarii încă

Rezultate bune obținute de români la Powerlifting, în Sala Transilvania

Cei mai buni sportivi europeni la Powerlifting au făcut spectacol, timp de 5 zile, în Sala Transilvania! În perioada 3-7 iulie, cea mai mare sală din Sibiu a găzduit Campionatul European de Powerlifting (Masters), competiție organizată în premieră de țara noastră, la care și-au măsurat forțele nu mai puțin de 150 de sportivi veterani din întreaga Europă.

Sportivi din peste 20 de țări europene s-au adunat, săptămâna trecută, la Sibiu pentru a-și demonstra forța la una dintre cele mai mari competiții internaționale. Probele au constat în genuflexiuni, împinsul din culcat și îndreptări, fiecare concurent având dreptul la trei încercări la fiecare probă.

5 zile de spectacol cu greutăți

După 5 zile de competiţie la nivel european, în care sportivi cu vârste la care alţii se gândesc deja la retragere au arătat că Powerliftingul este un sport ce poate fi practicat la nivel de performanţă dacă ţi-ai creat condiţiile pentru acest lucru, organizatorii au spus stop competiție și au premiat cei mai buni concurenți. La competiție au concurat sportivi cu vârsta cuprinsă între 40 și peste 70 de ani, la categoriile Master 1, 2, 3 și 4. Faptul că au putut concura acasă a fost un motiv în plus de motivație pentru sportivii români, care au reușit să își adjudece 7 medalii de loc 1, un loc 2 şi un loc 3, rezultate care clasează țara noastră printre cele mai bune la acest sport.

Rezultatele sportivilor români la CE de Powerlifting

 Sportivii români care au concurat la Campionatul European de Powerlifting au avut evoluţii bune, astfel că Lucica Olah, categoria 63kg, Master 3, a devenit Campioană Europeană la toate cele 3 probe și la total.  Daniel Bălăiţă, Master 1, a concurat la categoria 105kg şi a câştigat locul 1 la proba de împins din culcat. La aceeaşi categorie a concurat şi Cristian Oproiu, acesta clasându-se pe locul 5 la probele de genuflexiuni şi îndreptări. Tot la Master 1, la categoria 120kg, a concurat Sorin Cazacu, românul reuşind să-şi adjudece locul 1 la probele de genuflexiuni cu 352,5kg şi împins din culcat cu 270kg. La îndreptări a ocupat locul 3 şi la total locul 2. La rândul lui, Avram Rădoi a concurat la categoria +120kg, Master 1, clasându-se pe locul 5. Andrei Cioflică şi Lucica Olah au reuşit să devină arbitrii internaţionali de powerlifting, categoria 2, în prezent România având în total 4 arbitrii internaţionali.

Totodată, la Campionatul European de Powerlifting de la Sibiu s-au stabilit 7 recorduri mondiale şi unul continental în competiţia masculină şi două recorduri mondiale şi unul continental în competiţia feminină.

 „Pentru Sibiu, atât ca oraş cât şi ca judeţ, am câştigat un mare plus de imagine, oaspeţii ne-au cunoscut aşa cum suntem, ne-au adresat multe mulţumiri şi urări de bine, gânduri bune care ne leagă de Europa. Pentru Clubul Sportiv Activ şi Federaţia Română de Powerlifting, în anul în care aceasta împlineşte 10 ani de existenţă, a fost un exerciţiu care a arătat clar că putem să facem bine ceva de o asemenea anvergură. Şi mai arată că putem fi gazde bune pentru performanţă de nivel mondial. Cred că fiecare sibian ar trebui să conştientizeze şi să fie mândru că în oraşul său s-au stabilit rezultate sportive care sunt cele mai bune din lume”, a declarat Marius Raica, președinte Club Sportiv Activ, director de competiție.

***

Powerliftingul este considerat a fi cel mai reprezentativ sport de forță, fiind practicat de femei și bărbați din peste 150 de țări din întreaga lume. Acest sport este cel mai reprezentativ în ceea ce privete manifestarea forței musculare în competiții sportive, implicând forța brută a sportivului, capacitatea sa de a ridica greutăți peste limitele sale. În ultima perioadă, s-au intensificat acțiunile de recunoaștere a Powerliftingului ca joc olimpic.