Nu există comentarii încă

Sala Transilvania a inaugurat terenul de baschet 3×3 „Elemer Tordai

Serviciul Public Sala Transilvania, instituţie subordonată Consiliului Judeţean Sibiu, a inaugurat pe data de 24 iulie 2020 terenul de baschet 3×3 „ELEMER TORDAI”, primul teren cu suprafaţă de joc de tipul PowerGame+ din județ, realizat în conformitate cu exigențele FIBA. Totodată, a fost finalizat și video-ul oficial al proiectului, care prezintă atât fragmente din cadrul evenimentului de inaugurare, cât și expoziția-omagiu și pictura tridimensională realizate în memoria lui Elemer Tordai.

Comunitatea este cea care a completat proiectul finanțat de Consiliul Județean Sibiu. Prin implicarea oamenilor, cu susținerea Fundației Comunitare Sibiu, a firmei Unimat și a Asociației ”Al 6-lea Jucător”, reușim astăzi nu doar să inaugurăm un teren, ci să oferim un omagiu complet “căpitanului unic”, baschetbalistului Elemer Tordai. Mă bucur că ne sunt alături reprezentanți ai familiei lui “Toci”, prieteni, colegi, dar și tineri care nu l-au cunoscut și care, prin mărturiile de pe panouri și cu ajutorul  imaginii  tridimensionale a lui Elemer Tordai, vor afla cine a fost și de ce este atât de iubit” – a declarat Adrian Bibu, directorul Sălii Transilvania.

Evenimentul de inaugurare a fost organizat cu respectarea normelor impuse de condițiile actuale și a fost primit cu emoție de cei care l-au cunoscut pe Elemer Tordai. Mircea Vulc, fostul antrenor al CSU Sibiu și Florin Iacob, reprezentantul Asociației „Al 6-lea Jucător” au vorbit despre gestul administrației de a acorda terenului de baschet 3×3 numele baschetbalistului și despre mulțumirea cu care întâmpină investițiile în sport.

Consiliul Județean Sibiu a acceptat fără ezitare propunerea ca acest teren să poarte numele Elemer Tordai. Mulțumesc familiei lui “Toci” că a fost de acord cu inițiativa Sălii Transilvania și a domnului director Adrian Bibu și comunității locale pentru că a participat la eforturile noastre”, a spus Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

Odată cu inaugurarea suprafeței de joc, a fost prezentată și o expoziţie de mărturii ale foștilor colegi de echipă ai lui Elemer Tordai, și a fost dezvelită o imagine tridimensională a baschetbalistului, realizată de artistul ucrainian Alex Maksiov. Pentru realizarea picturii au fost achiziționate vopselele de către Asociația „Al 6-lea Jucător” prin intermediul fondurilor strânse la Maratonul Internațional Sibiu din 2019. Sala Transilvania își propune ca din pânza folosită la dezvelirea imaginii lui Elemer Tordai să realizeze, cu ajutorul unui partener privat, tricouri pentru tinerii baschetbaliști  care folosesc terenul.

Terenul “Elemer Tordai” urma să fie inaugurat încă din luna aprilie, imediat după finalizarea lucrărilor,  starea de urgență nepermițând, însă, acest lucru. El a devenit totuși funcțional odată cu ridicarea restricțiilor și va rămâne deschis tuturor doritorilor pe baza respectării Regulamentului afișat la fata locului.

previous arrow
next arrow
PlayPause
previous arrownext arrow
Slider

Postează un comentariu