Nu există comentarii încă

Spectacol de teatru, în premieră, pe terenul de baschet 3×3 „Elemer Tordai”

Compania BIS Teatru a susținut pe 19 august primul spectacol de teatru pe noul teren de baschet 3×3 „Elemer Tordai” de la Sala Transilvania. Reprezentația „Muzicanții din Bremen”, prezentată în premieră, a deschis oficial proiectul companiei BIS „Artişti împotriva discriminării şi a violenţei”.

Povestea copilăriei a fost relatată într-un mod ingenios de artiștii companiei BIS Teatru, printr-un spectacol savuros, la fel de atractiv, atât pentru cei mici cât și pentru cei mari. În ciuda vremii capricioase, 40 de persoane au participat la spectacol, bucurându-se într-o locație specială de reprezentația artiștilor. Spectacolul „Muzicanții din Bremen” a adus bucurie, umor, culoare și muzică live pe Terenul de Baschet 3×3 „Elemer Tordai”, spectacolul fiind despre toleranță, comuniune,  dar mai ales despre puterea de a fi împreună și despre prietenie.

„Muzicanții din Bremen”, un spectacol realizat după basmul cu același nume scris de Frații Grimm, ne amintește cât de important este să ne urmăm visurile cu pasiune și curaj, dar fără încrâncenare. Povestea celor patru muzicanți care nu vor ajunge niciodată la Bremen, ne învață cât de importantă este călătoria alături de cei care te inspiră. „Dacă nu știi încotro mergi, întotdeauna vei ajunge acolo. Dar e nevoie să credem. Uite, eu cred”, nechează măgarul simpatic din povestea care a bucurat copilăria multora dintre noi.

 „E o poveste fabuloasă ca semnificații. E sublimă imaginea celor patru animale domestice atât de diferite, abandonate și rătăcite în pădure, care în momentul critic își unesc forțele și se suprapun printr-un gest de comuniune, formând acea imagine piramidală care s-a lipit inevitabil de retina copilăriei fiecăruia dintre noi. Povestea scrisă acum mai bine de 200 de ani uimește prin actualitatea mesajului și prin simplitatea ei debordantă. Am încercat alături de artiști ca acest show să aibă mai multe straturi de percepție. Să bucure, să emoționeze, să încânte, în egală măsură. Și de ce nu, să pună pe gânduri. Să jucăm acest spectacol pe terenul de baschet de la Sala Transilvania a fost o mare bucurie pentru mine și o provocare pentru actori. A fost o seară magică”, a spus regizorul Bogdan Sărătean.

Spectacolul „Muzicanții din Bremen” a fost jucat de actorii Alin Turcu, Dumitru Stegărescu, Alis Pelle, Claudiu Fălămaș, măștile și costumele au fost confecționate de Ioana Aida, muzica originală îi aparține lui Claudiu Fălămaș, iar așezarea în scenă a fost realizată de regizorul Bogdan Sărătean, membru fondator al companiei BIS Teatru. 

Postează un comentariu