Terenul de baschet 3×3 „Elemer Tordai” de la de Sala Transilvania a fost finalizat!

Luni, 11 mai, a fost făcută recepția terenului de baschet 3×3, amenajat in exteriorul Sălii Transilvania. Terenul de baschet va purta numele jucătorului de baschet Elemer Tordai, unul din jucătorii emblematici ai Sibiului și ai României, de care se leagă cele două titluri naționale obținute de echipa de baschet CSU Sibiu, în anii 1995 și 1999. Elemer Tordai a fost căpitanul echipei de baschet CSU Sibiu și a fost selecționat în echipa națională, unde a jucat peste 100 de meciuri. S-a retras din sport la sfârșitul sezonului 2005/2006 și  a încetat din viață în anul 2007.

În această perioadă de izolare, la Sala Transilvania s-au executat lucrări pentru o amenajare care ne va ajuta să petrecem mai mult timp afară. Ne bucurăm să recepționăm azi un teren de baschet 3×3 la standarde internaționale, în aer liber, destinat publicului larg, pe care îl vom inaugura când condițiile o vor permite”, a declarat președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Câmpean.

Amplasamentul terenului de baschet 3×3 este situat în Sibiu, Strada Octavian Goga, nr. 1, zona noului teren de baschet fiind un trapez în jurul Sălii Transilvania.

Terenul de baschet 3×3 realizat la standarde FIBA are o suprafață de joc modulară demontabilă, cu dimensiunea de 15 metri x 11 metri. Suprafață de joc GERFLOR este una specială de tipul PowerGame + și a fost importată din SUA, fiind unica suprafață de joc de acest fel din județul Sibiu. Terenul este dotat cu un stâlp cu inel de baschet, conform reglementărilor FIBA, și are prevăzut perimetral o zonă de siguranță de 2 metri în spatele coșului de baschet, 1.5 metri pe cele două laterale și un metru pe latura dinspre tribune.

Noul teren de baschet 3×3 al Sălii Transilvania mai este prevăzut cu nocturnă, o cameră de supraveghere și una pentru transmisiuni livestreaming, cișmea de apă, 2 bănci de rezerve și o gradenă pentru spectatori cu o capacitate de 60 de locuri, realizată dintr-un lemn special cu durabilitate crescută și rezistentă la apă. Terenul are un podium de premiere special pentru a putea facilita și accesul persoanelor cu dizabilități, încărcare Wi-Fi pt telefoanele mobile și este împrejmuit cu gard pentru a preveni trimiterea mingii în afara zonei de joc.

Terenul va fi inaugurat în vară, dar va putea fi utilizat și în perioada următoare, cu respectarea restricțiilor legate de numărul maxim de persoane care pot desfășura activități în aer liber”, a precizat  Adrian Bibu, directorul Sălii Transilvania.

Valoarea investiției a fost de 529.550 lei (preț cu TVA inclus), fonduri alocate de Consiliul Județean Sibiu.

Intrarea pe terenul de baschet 3×3 se va face fără perceperea unei taxe, dar cu respectarea regulamentului de funcționare a terenului. În situația în care se  dorește închirierea terenului pentru diverse evenimente, sportive sau culturale, se va percepe un tarif orar pentru utilizarea lui.

Vă așteptăm pe noul teren de baschet 3×3 „Elemer Tordai” al Sălii Transilvania!